Řepný sirob pro všechny co rádi sladí
Sirob je přírodní sirup vyráběný z cukrové řepy, jedná se tedy o řepný sirob. Je to skvělá náhražka například třinového cukru nebo...
Řepný sirob pro všechny co rádi sladí
Sirob je přírodní sirup vyráběný z cukrové řepy, jedná se tedy o řepný sirob. Je to skvělá náhražka například třinového cukru nebo...
Sirob je přírodní sirup vyráběný z cukrové řepy, jedná se tedy o řepný sirob. Je to skvělá náhražka například třinového cukru nebo javorového sirupu, vyráběl se nejvíce v době, kdy bylo bílého cukru málo. Je bohatý na minerální látky a třísloviny, nepřekyseluje organismus.
Použití řepného cukru
Používá se obdobně jako javorový sirup nebo med. Je výborný k oslazení si různých pokrmů, například do pravých krkonošských bramborových placek, nebo palačinek a buchet. Můžete ho použít běžně na místo cukru do čaje nebo kávy. Dají se jím osladit také dresinky do salátů.
Výroba pravého řepného sirobu
Cukrovou řepu očistíme a nakrájíme případně nakrouháme na menší části tak, abychom ji mohli důkladně rozvařit ve vodě kterou řepu zalijeme (cca 3 hodiny). Vyvařenou šťavu slijeme a cukrovou řepu znova zalijeme a vaříme další 2 hodiny, opět slijeme obě šťávy do hromady a vaříme na mírném ohni, dokud vše dokonale nezhoustne. Pozor nesmí se připálit ani převařit varem. Takto nám vznikne čistě přírodní produkt tekutější konzistence než je med, barva zlatohnědá a voní příjemně jako karamel.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota : 1212 kj / 290 kcal
Tuky : 0g
Nasycené mastné kyseliny : 0g
Sacharidy/cukry : 73g / 73g
Bílkoviny : 1g
Sůl : 0g
Obsah 0,7 l
Výrobce: Minicukrovat Mžany
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Doporučuji,rychle doručeno,kvalita odpovídá ceně .Tak si sirob pamatuji z dětství,kdy jsme ho vyráběli jen tak po domácku a neodmyslitelně patřil k vánoční tradici obalovaných makových buchtiček v sirobu a strouhaném perniku
Syrob z cukrové řepy je tradiční sladidlo našich prababiček, které u nás nesmí chybět na Štědrovečerním stole. Jsem ráda, že jsem letos objevila v obchůdku Krkonošský ráj syrob z Minicukrovaru, protože vyrábět to doma z řepy je docela fuška